Modern pärla mitt i stan - lägg ditt bud

Se andra objekt
8/4 2012
Växjö

Clarion Collection Hotel Cardinal

Clarion Collection Hotel Cardinal är ett andra generationens familjehotell och präglas av en tidlös elegans. Inredningen följer en klassisk stil, med moderna inslag i rummen. Här hittar man unik konst, bland annat flera grafiska verk och oljemålningar av småländska konstnären Björn Gidstam.

Hotellet är beläget i en tidstypisk byggnad från 1929, som en gång i tiden var del av en biosalong. Hotellet grundades i början av 1980-talet av Per Gunnar Sundberg, som snabbt blev känd i lokalpressen som Växjös hotellkung. Per Gunnar värnade alltid om servicen, och det var inte ovanligt att stamgästerna blev hämtade på flygplatsen i ägarens egen Rolls Royce. I dag drivs hotellet vidare i samma serviceanda.

Rofyllt mitt i city

Hotel Cardinal är beläget mitt i centrala Växjö, runt hörnet från Storgatans utbud av butiker och restauranger. Det är promenadavstånd till järnvägsstationen och attraktioner som Växjö Konserthus, Växjö Domkyrka och Teatern. Hotellet är en bra utgångspunkt för en rundresa i det småländska glas- och möbelriket.

Känsla av Växjö

Här bor du i en elegant och sober miljö, utrustad med klassiska kvalitetsmöbler, sköna sängar, gedigna skrivbord och bekväma fåtöljer. Överallt hittas äkta persiska mattor och unik konst, bland annat flera grafiska verk och oljemålningar av småländska konstnären Björn Gidstam.

Vi bjuder på kvällsmat

Utöver frukosten bjuder vi både på eftermiddagsfika med nygräddade våfflor eller hembakat, samt en lättare måltid framåt kvällen.